Aanbod

coaching

Iedereen ontwikkelt zich voortdurend, niet alleen inhoudelijk op het eigen vakgebied maar ook professioneel op het gebied van samenwerking, communicatie, persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Echter er zijn momenten in je loopbaan, waarin dat wat je hebt geleerd niet toereikend is of waarin de opgebouwde aanpak of stijl niet lijkt te werken. Of je merkt in terugkerende situaties een patroon bij jezelf, dat niet effectief is.

Een nieuwe invalshoek is nodig maar nog niet gevonden. Je wil of moet anders met bepaalde situaties omgaan of anders reageren, maar het lukt niet, je hebt nog geen alternatief voorhanden. Coaching biedt dan ruimte en structuur om uit te zoeken welke kwaliteiten en alternatieven je nog meer tot je beschikking hebt.


Coachingthema’s

 • medewerker is kortaf, directief, bot en wil graag manier van communiceren verbeteren. Resultaat is meer rust en geduld en een betere afstemming met collega’s
 • medewerker is overbelast en begrenst onvoldoende zijn/haar inzet. Resultaat is herkennen en stap voor stap veranderen van het automatische patroon van aanpakken en doorgaan
 • inzicht in eigen emoties en het reguleren ervan
 • medewerker is na werktijd in gedachten nog veel bezig met het werk. Wil leren afschakelen van werk naar privé. resultaat is dat hij/zij thuis ontspannener en meer aanwezig is.
 • iemand heeft de feedback gekregen dat hij/zij de lat voor zichzelf en voor anderen té hoog legt. Resultaat is leren doseren van inzet en niveau van doelstellingen en meer tevreden zijn met wat is bereikt.
 • een ervaren manager is een positie doorgeschoven, zodat hij verder van de werkvloer afstaat. Hij kan zijn mensen nu niet meer direct supporten en dat hoeft ook niet meer in deze organisatiestructuur. Hij wil leren loslaten zonder de verbinding te verliezen.
 • iemand loopt vast in zijn huidige positie en is op zoek naar een nieuw loopbaanperspectief. Resultaat is een nieuwe focus op zijn/haar beroepsmatige mogelijkheden
 • Iemand zoekt begeleiding nu hij/zij na ziekte niet meer in staat is om terug te keren in de eigen functie. Zoekt een passend loopbaanperspectief vanuit een veranderde gezondheidssituatie. zij koppelt een half jaar later terug dat ze deze uitkomst niet had durven hopen. Ze werkt minder uren op de voor haar perfecte plek in de organisatie van haar keuze.
 • meer in verbinding staan met mezelf
 • Stress (stress reguleren, patronen doorbreken, balans tussen werk en privé herstellen)
 • Persoonlijke ontwikkeling (zelfvertrouwen versterken, samenwerken, omgaan met weerstand, zingeving in je werk hervinden, omgaan met veranderingen)

Wandelcoaching

Bij alle bovenstaande thema’s kun je kiezen voor een specifieke vorm van coaching, nl. wandelcoaching. Je gaat in gesprek terwijl je buiten in het bos en over de heide loopt. De weidsheid, je aanwezigheid in de natuur, de fysieke beweging zorgen ervoor dat je je meer bewust wordt van je fysieke aanwezigheid in het hier en nu. Het is makkelijker om je lichaam te bewonen i.p.v. het als een voertuig te beschouwen. En hoe meer je je lichaam bewoont, hoe meer je kunt ervaren waar je hart van open gaat, waar je juist spanning of weerstand ervaart. Het erkennen van je gewaarwordingen helpt om vanuit je hele zijn naar je vraagstuk te kijken, waardoor er nieuwe antwoorden kunnen ontstaan.

Soms sta je even stil, neem je plaats op een bankje om dingen op te schrijven of om een oefening te doen.

We spreken af op mijn werklocatie in Driebergen-Rijssenburg, van waaruit we zo het bos inlopen en de drukte achter ons laten. Zorg voor passend schoeisel voor onverharde paden. Bij slecht weer wijken we uit naar binnen.

of neem contact op voor meer informatie

”Het traject heeft me geholpen. Ik heb stappen gemaakt. Ik heb een duidelijke mening, maar het lukte me vaak niet goed om die in te brengen. Nu wel en dat is heel fijn. Ik voel me nu veel comfortabeler in mijn positie. Je hebt niet één standaard aanpak, maar je hebt samen met mij naar de beste aanpak gekeken. Dus echt mijn manier i.p.v. “trucjes” aanleren. Nogmaals bedankt voor de fijne begeleiding!”
HR-adviseur

Meer recensies