Aanbod

Herken je dit? Je ontwikkelt je voortdurend, zowel inhoudelijk op je eigen vakgebied als ook professioneel op het gebied van samenwerking, leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Er zijn ook momenten in je loopbaan, waarop dat wat je hebt geleerd niet toereikend is.

Het kan zijn dat je aanpak of stijl niet lijkt te werken. Je kunt terugkerende situaties en patronen bij jezelf herkennen, die niet effectief zijn. Je hebt een nieuwe invalshoek nodig, maar nog niet gevonden. Je wil of moet anders met bepaalde situaties omgaan, maar het lukt niet, want je hebt nog geen alternatief voorhanden.

Tijdens een coaching traject krijg je van mij ruimte en structuur om uit te zoeken welke kwaliteiten en alternatieven je allemaal tot je beschikking hebt. Ik heb me gespecialiseerd in re-integratie trajecten en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik werk voor en met HR managers, leidinggevenden en (senior) medewerkers.

coachkamer Driebergen-Rijssenburg

Coachingthema’s

  • Je vindt het lastig als dingen anders lopen dan gepland en wil daar minder over piekeren. In het traject hervind je je stevigheid en veerkracht en merk je dat je er veel meer tegen opgewassen bent dan je dacht.
  • Je krijgt als medewerker te horen dat je kortaf en directief in je manier van communiceren bent en je wil dat graag verbeteren. Na het coaching traject heb je meer rust en geduld en een betere afstemming met collega’s.
  • Je bent overbelast geraakt en het lukt niet om je inzet te begrenzen. Met Marieke herken je en verander je stap voor stap je automatische patroon van aanpakken en doorgaan.
  • Je bent een ervaren manager en een positie doorgeschoven. Je staat nu verder van de werkvloer af en kan je mensen niet meer direct steunen. Dat hoeft ook niet meer in deze organisatiestructuur. Je wil leren loslaten zonder de verbinding te verliezen.
  • Je loopt vast in je huidige positie en je bent op zoek naar een nieuw loopbaanperspectief. Na afronding van een traject heb je een nieuwe focus op je beroepsmatige mogelijkheden.
  • Je zoekt begeleiding nu je na ziekte niet meer in staat bent om terug te keren in je eigen functie. Je durft deze uitkomst niet te hopen, maar na een half jaar werk je minder uren op de voor jou perfecte plek in de organisatie.

Wandelcoaching

Bij alle bovenstaande thema’s kun je kiezen voor coaching in mijn praktijkruimte in Driebergen-Rijssenburg of voor wandelcoaching. Mijn werklocatie grenst aan het bos, waardoor we de drukte direct achter ons kunnen laten. We gaan in gesprek terwijl we buiten in het bos en over de heide lopen.
De weidsheid, je aanwezigheid in de natuur, en de fysieke beweging zorgen ervoor dat je je meer bewust wordt van je aanwezigheid in het hier en nu. Het is makkelijker om je bewust te zijn van de signalen van je lichaam in plaats van het alleen als vervoermiddel te beschouwen om je te verplaatsen. Hoe meer je je bewust bent van je lichaam, des te beter kun je ervaren waar je hart van open gaat, en waar je juist spanning of weerstand ervaart. Het erkennen van je gewaarwordingen helpt om vanuit je hele zijn naar je vraagstuk te kijken, waardoor er nieuwe antwoorden kunnen ontstaan. Tijdens het lopen staan we ook stil, nemen we plaats op een bankje om dingen op te schrijven of om een oefening te doen.
Zorg bij wandel coaching voor passend schoeisel voor onverharde paden. Bij slecht weer wijken we uit naar binnen.

of lees eerst meer over Persoonlijke ontwikkeling of Re-integratie

”Het traject heeft me geholpen. Ik heb stappen gemaakt. Ik heb een duidelijke mening, maar het lukte me vaak niet goed om die in te brengen. Nu wel en dat is heel fijn. Ik voel me nu veel comfortabeler in mijn positie. Je hebt niet één standaard aanpak, maar je hebt samen met mij naar de beste aanpak gekeken. Dus echt mijn manier i.p.v. “trucjes” aanleren. Nogmaals bedankt voor de fijne begeleiding!”
HR-adviseur

Meer recensies