human potential in organisaties herkennen en benutten

Potentieel-assessment

Een potentieel-assessment heeft waarde:

 • als organisatie en medewerker willen weten of betreffende medewerker succesvol door kan groeien naar een nieuwe functie of richting binnen de organisatie.
 • als organisatie en/of medewerker willen weten welke ambities, talenten en mogelijke functies en richtingen bij deze medewerker passen.

Op basis van werk- en denkniveau, persoonlijkheid, motivatie, werkstijl, praktische vaardigheden en persoonlijke belangstelling worden ambities, talenten en mogelijke functies en richtingen in kaart gebracht.

Een potentieel-assessment bestaat uit de volgende stappen:

 1. intake
 2. e-assessment (1 dagdeel)
  • werk- en denkniveau
  • persoonlijkheidsvragenlijsten
 3. live assessment (1 dagdeel)
  • rollenspelen en interview
 4. rapportage en terugkoppeling

Het resultaat is een duidelijke conclusie en concreet advies over de sterktes en zwaktes en loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden van betrokkene en indien aan de orde een advies over begeleiding of scholing.

 


”Dank je wel voor het rapport en natuurlijk ook het assessment. In mijn ogen geeft het rapport een goed overzicht van wat we behandeld hebben en geef je nuttige tips om effectiever te presteren in situaties waar ik soms moeite mee heb. De rollenspellen waren voor mij echt een eye-opener.”
Jacco van Doornmalen – Manager ADV-Chromatography & Stability

‘Dit rapport is verrassender dan ik verwacht had. In korte tijd is er veel interessante informatie boven tafel gekomen.’
Frans Maris – manager QC-AC

”Wederom dank voor het rapport. Dit biedt XX perspectief en hem en ons houvast m.b.t. ontwikkelpunten!”
HR-manager

 —