Recensies

‘Sinds de start van de coaching is er ontzettend veel veranderd in hoe ik me voel. Ik heb nu veel meer opties om met situaties om te gaan. Ik was altijd van: het moet zo en niet anders. Ik kan nu vanuit een vogelperspectief naar een situatie kijken en dat helpt me heel erg goed.’
Research Technician

”Het traject heeft me geholpen. Ik heb stappen gemaakt. Ik heb een duidelijke mening, maar het lukte me vaak niet goed om die in te brengen. Nu wel en dat is heel fijn. Ik voel me nu veel comfortabeler in mijn positie. Je hebt niet één standaard aanpak, maar je hebt samen met mij naar de beste aanpak gekeken. Dus echt mijn manier i.p.v. “trucjes” aanleren.
Nogmaals bedankt voor de fijne begeleiding!”
HR-adviseur

”Ik heb het coachtraject als zeer moeilijk, confronterend en zeer leerzaam ervaren. Het heeft mijn denkwijze doen veranderen. Ik weet nu waar de problemen vandaan komen en hoe ik ze kan oplossen. Dit geeft mij het vertrouwen dat ik kan gebruiken om door te groeien en mijn talenten nog verder te ontwikkelen. Wat opviel is dat Marieke het op een open en eerlijke manier aanpakt. Ze blijft rustig en weet de gesprekken zo te voeren dat ik zelf met de antwoorden en oplossingen moest komen. Wat ik op zich wel confronterend vond, maar achteraf wel weer blij mee was. Ik heb mijzelf beter leren kennen door bepaalde vragen van Marieke (zij hield een spiegel voor me), daardoor bepaalde dingen meer leren uit te spreken en er anders/beter over na te denken. Kortom, ik ben erg tevreden over het hele coaching traject, vooral dat het zo op de persoon wordt aangepast.
Bulent Usten – Section Lead Analytical Sciences

‘’Ik begin steeds meer mijn gezondheidsbeperkingen te accepteren en mijn mogelijkheden te omarmen.
Je weet mijn doel nog:
Ik wil nog minstens 30 jaar met heel veel plezier leven waarbij ik nog wat kan betekenen voor anderen!
Dat gaat mij ongetwijfeld lukken en daarbij heb jij een positieve bijdrage geleverd in een voor mij zeer moeilijke levensfase. Hiervoor wil ik je nogmaals heel hartelijk bedanken.’’

“Bij Marieke kwam ik door een referentie van een collega omdat ik hulp nodig had bij het verlagen van mijn stress-niveau. Van begin af aan een leuke persoonlijke klik, waarbij het bij mij meteen opviel dat Marieke zich onderscheidt door veel aandacht te hebben voor non-verbale communicatie, en goed benoemt wat ze ziet. Soms confronterend, maar vooral erg spot on, en nooit aanvallend. Marieke heeft mij met haar praktische methodieken erg geholpen om eerst mijn energieniveau weer op orde te krijgen, en van daaruit zijn we gaan werken aan persoonlijke verbeteringen. Met name hoe ik naar mezelf en mijn prestaties kijk. Ik kijk terug op een prettige samenwerking waarbij ik veel heb geleerd en trots ben op de ontwikkeling welke ik heb doorgemaakt, woorden die je mij een jaar geleden niet zou hebben horen zeggen. Ook vanuit mijn werkomgeving krijg ik regelmatig feedback dat ik duidelijk anders in het leven sta en daardoor een nog prettiger persoon ben geworden om mee te werken, hoe leuk!
Marieke kan ik dan ook aan iedereen aanbevelen die op zoek is naar een 2.0 versie van zichzelf.”
Sander van Wezel – Manager M&R

”Ik ben heel tevreden over de resultaten van 2 coachtrajecten die Marieke voor onze afdeling heeft gedaan. Er lijkt iets magisch te gebeuren met de mensen, prachtig om hun groei te zien! De mensen doen het uiteindelijk zelf, maar Marieke is de onmisbare katalysator in dit proces.”
Nicole Koenderink – R&D Manager Food Informatics & Supply Chain Management, Wageningen UR Food & Biobased Research

”Ik heb Marieke leren kennen als een zeer professionele coach, die mij vertrouwen in mijzelf en handvaten heeft gegeven om een moeilijke fase in mijn loopbaan tijdens een reorganisatie goed en succesvol te doorstaan. Zij heeft mij door haar persoonlijke aanpak geleerd om te reflecteren en meer bewust te worden hoe ik mijn interactie in het communicatieproces positief kan versterken en beïnvloeden. Ik heb met veel plezier met Marieke samengewerkt en veel van haar geleerd. Ik zal hier tijdens mijn verdere loopbaan veel profijt van hebben. Ik kan iedereen Marieke als professionele coach aanbevelen.”
Paul Vondrácek – Quality Manager Chemical Operations

”Ik heb intussen gehoord dat ze het zien zitten om met mij als teamleider aan de slag te gaan! Nogmaals dank voor de sessies die we hebben gehad: dat heeft er mede wel voor gezorgd dat ik deze functie als een mogelijk interessante stap voor mezelf ben gaan zien. En hoe de functie straks in de praktijk echt gaat zijn, ga ik vanzelf wel merken😉.”
Mariëlle

Ik heb een ontwikkeladvies-traject voor 45+ gedaan bij Marieke. In drie gesprekken hebben we veel kunnen bespreken. Dankzij haar professionele en open manier van vragen was er meteen een prettige en vertrouwelijke sfeer. Dat heeft mij geholpen om anders te gaan kijken naar mijn positie op de arbeidsmarkt en heb ik meer plezier en uitdaging in mijn huidige functie. Daarnaast heeft Marieke me geholpen bij het verbeteren van mijn c.v. en eventuele sollicitaties.
Astrid Teunissen – Universiteit Utrecht

“Marieke, je hebt me geholpen tijdens een periode waarin ik op zoek was naar een andere richting voor mijn loopbaan. In mijn functie kreeg ik geen energie meer, waardoor verandering noodzakelijk was. Jij hebt me geholpen mijn sterke kanten te ontdekken en handvatten te geven om mijn zwakkere kanten te verbeteren of te accepteren. Dit heeft me geholpen met de keuze voor een richting en een nieuwe baan, maar me ook geleerd bewust te zijn van de keuzes die ik zelf maak en de consequenties die ze hebben. Doordat ik meer inzicht in mezelf heb gekregen, kies ik bewuster en ben ik voor mijn collega’s, kennissen en vrienden duidelijker geworden. Enorm bedankt voor je hulp.”
Richard van der Valk – Responsible Chemist

”Marieke tilt je op uit een voor jou ongewenste situatie en laat je diezelfde situatie vervolgens van afstand bekijken. Ze is een prettige gesprekspartner. Haar vragen nodigen uit tot zelfreflectie en haar oefeningen zorgen ervoor dat je lastige situaties sneller (h)erkent waardoor je nieuwe inzichten ook daadwerkelijk kunt toepassen.”
Gea van Beuningen – Financieel projectmedewerker

”En nogmaals bedankt voor je fijne coaching, ik heb de gesprekken als heel prettig ervaren, ik kwam er elke keer met nieuwe energie van terug. Ik ga deze energie vast proberen te houden en stap voor stap verder werken aan weer fijner werken in de komende tijd!”